Laat jezelf niet beheersen!

Veel mensen brengen hun leven door, overgeleverd aan de omstandigheden. Overgeleverd aan wat het leven brengt en overgeleverd aan andere mensen. Ze leven niet in het heden, want ze zitten vast in de gevangenis van hun verleden. Als je een fantastisch leven wilt lijden, laat je zelf niet beheersen door de volgende 5 dingen:

 1. Je verleden
  Laat je verleden niet het heden of je toekomst bepalen. Wat er ook gebeurt is, je moet het loslaten. Laat de pijn van het verleden achter je zodat het niet je toekomst kapot maakt. Het verleden is geweest. Wat er ook is gebeurt, of het nu onrechtvaardig, wreed of hard is, wat ook het geval is. De gebeurtenissen herbeleven doet en brengt nooit iets goeds. Als iemand je onrecht heeft aangedaan, de enige manier om te winnen is door het los te laten en verder te gaan. Als je in haat leeft dan winnen hun. Als je in de slachtofferrol blijft leven, winnen hun. Als jij wil winnen dan moet je je concentreren op het opbouwen van een toekomst waar je vandaag mee begint. Laat dat gewicht wat je met je mee sleept los zodat je vrij kan zijn. Laat de gebeurtenissen van je verleden, wat al lang geleden heeft plaats gevonden, het heden niet kapot maken.
 2. De meningen en oordelen van andere mensen
  Laat de meningen en oordelen van andere mensen niet de koers van je leven bepalen. De behoefte om er bij te horen en om geliefd te zijn kan je op wegen brengen waar je niet wilt zijn. Mensen tevreden houden is een vloek wat je ten alle tijden wilt vermijden. Voordat je iets doet vraag jezelf dit: “Doe ik dit omdat ik het wil doen, of uit angst voor meningen en oordelen van andere mensen als ik het niet doe?” Je bent uniek met een reden, je bent geboren om op te vallen, om gewaardeerd en geliefd te worden om wie JIJ bent. Zet jezelf niet op de achtergrond zodat je er bij kan horen. De personen die echt van je houden zullen dit begrijpen, je aanmoedigen en helpen.
 3. Beperkte overtuigingen die je op jezelf projecteert
  Laat je leven niet beheersen door je eigen beperkte overtuigingen. Gelijk een waarschuwing, deze overtuigingen zijn misschien bewust, maar meer waarschijnlijk zijn ze onbewust. Het zijn vaak onbewuste grenzen die ontstaan zijn op een jonge leeftijd, door je hele leven te luisteren naar anderen om je heen die hun eigen dromen niet waar hebben gemaakt. Merk je eigen beperkte overtuigingen op en vertel dat ze hun mond moeten houden. Er is niets wat je niet kunt of kunt hebben of kunt worden als je maar geloofd in jezelf. Wanneer je in jezelf geloofd, dan is alles mogelijk. Wanneer je beperkt in onbeperkt veranderd, dan zijn je mogelijkheden ook onbeperkt. Stel je voor wat je kunt bereiken als jij je leven leidt als of alles mogelijk is. Als er niets is in jou wat je tegen houdt dan is er niets buiten wat jou nog kan tegen houden. Je leven zal abrupt veranderen wanneer je besluit om je gedachten gang, je mindset te veranderen. Wat de omstandigheden ook zijn, zie elke uitdaging als een zegen i.p.v. een vloek. Alles is zoals het moet zijn.
 4. Relaties
  Een gevoelig onderwerp. Maar als jij je alleen maar gelukkig kan voelen als anderen gelukkig zijn, zo dat jij je compleet voelt. Dan zul je altijd maar een heel klein stukje verwijdert zijn van een inzinking wanneer deze persoon je verlaat. Of ongelukkig als de relatie niet goed gaat. Ik zeg niet dat we relaties moeten vermijden. Er is niets krachtiger op de aarde dan liefde en verbinding. Ik heb het over de mensen die niet kunnen leven als ze niet in een relatie zitten. Die met bijna iedereen samen willen zijn, ook de verkeerde mensen, alleen maar om het vrijgezel zijn te vermijden. Wat ik wel wil zeggen is, dat je mentaal sterk genoeg moet worden zodat je niet iemand anders nodig hebt om gelukkig te zijn. Je bent net zo gelukkig als je alleen bent dan wanneer je in een relatie zit.

 5. Geld
  Dit is wat de meerderheid van de mensen beheerst op deze planeet. Dat betekent niet dat je er niet genoeg van mag willen hebben of dat geld slecht is. Je kan met geld hele grote dingen doen en heel veel mensen helpen. Wat het wel betekend is dat je de beslissingen die je maakt niet moet laten beheersen door geld. Als je een keuze hebt gemaakt die alleen is gebaseerd op de hoeveel geld wat er mee te verdienen is, dan heb je de verkeerde beslissing gemaakt. Wanneer je je hart en intuïtie volgt met de intentie om anderen te helpen en elke dag weer het beste van jezelf geeft dan komt het geld vanzelf. Daag jezelf uit om een leven te leiden wat jij wil, zonder dat je beheerst wordt door iets.