8 redenen waarom het verbreken van familiebanden soms gezond kan zijn

Het verbreken van banden met familieleden is een van de moeilijkste beslissingen waar we in ons leven mee te maken krijgen omdat we geneigd zijn te geloven dat het moreel verkeerd is relaties met familie te beëindigen. De feiten zijn dat familieleden gewoon mensen zijn die niet altijd gezond voor ons zijn en als deze mensen geen familie zouden zijn dan zouden we er nooit voor kiezen om deze mensen in ons leven te laten vanwege de slechte manier waarop ze ons behandelen. Daarom brengen we jaren door met opofferen van onze mentale en emotionele gezondheid en dat allemaal vanwege het ideale familiebeeld wat we hebben. 8 geldige redenen om relaties met familie te beëindigen zijn:

1.Wanneer de relatie is gebaseerd op mentaal, fysiek, seksueel, verbaal of emotionele of enige andere type misbruik. Wanneer een relatie gebaseerd is op manipulatie, bewust of onbewust, kun je er zeker van zijn dat je word gebruikt en misbruikt. Wanneer je in constante angst leeft, nooit wetend of in staat te voorspellen hoe een confrontatie gaat uitpakken, dan is het tijd om genoeg van jezelf te houden en los te gaan laten.

2. Het is tijd een relatie te beëindigen wanneer het enige contact wat u hen hebt negatief is. Het contact wat u met hen hebt dient alleen om u neer te halen en/of u het gevoel te geven dat u niet goed genoeg bent, of dat u niet genoeg hebt gedaan voor hen.

3. Wanneer de relatie zoveel stress creëert dat deze invloed heeft op belangrijke gebieden van uw leven op het werk en/of thuis. Wanneer je emoties alleen maar bezig zijn met het verdedigen van jezelf of jezelf te willen uitleggen en de chaos van de relatie alles is waar je over praat, is het tijd om los te laten.

4. Als je merkt dat je geobsedeerd bent door de roddels over jou en probeert verkeerde informatie te corrigeren en je constant wordt verstoten tot het punt dat je er slapeloze nachten van krijgt, dan word je vergiftigd met hun giftigheid. Roddels dient slechts één familielid, om andere ertoe te brengen samen tegen je te spannen en jouw weerloos te laten tegen valse beschuldigingen. Er is vaak één leider die de troepen verzamelt voor de aanval. En omdat ze samenspannen tegen jouw, begin jij je af te vragen of het niet aan jou ligt.

5. Wanneer de relatie volledig over de andere persoon gaat en er is geen echte reden waarom de andere persoon geen moeite kan doen om een gezonde relatie te onderhouden. Eenzijdige relaties zijn gedoemd om te mislukken.  Wanneer je je realiseert dat er nooit voldoende plek in de relatie zal zijn voor u dan moet je loslaten en je gaan focussen op je eigen genezing.

6. Wanneer de relatie alleen maar gaat over geld lenen en geld nodig hebben.

7. Wanneer niet winnende gekmakende spelletjes de relatie domineren zoals stilzwijgen, schuld spelletjes, lege argumenten die nergens toe leiden, dan heeft het geen zin om met deze strijd door te gaan. Bij verbale oorlogsvoering zul je de ander nooit overtuigen van iets. Dit soort verbale interacties worden opgezet zodat het op hun manier zal gaan of helemaal niet. Als dit de reactie en negativiteit is die je van deze mensen iedere keer krijgt als het niet op hun manier gaat, dan wordt het tijd om los te gaan laten.

8. De meeste mensen weten intuïtief wanneer het tijd is om banden te verbreken. Helaas lopen we hier vaak veel langer mee rond voordat we er aan toe zijn om deze stap te nemen. Soms is er een gebeurtenis die je net even het juiste zetje geeft waarbij je de banden ineens wel durft te verbreken .  Maar als die gebeurtenis zich niet voor doet, dan moet je op een bepaald punt je gevoel volgen en de beslissing durven maken.